ПРОГРАМА С ДЕЙНОСТИТЕ ПРЕЗ ЮЛИ 2023Г. В БЮРОТО ЗА ИНФОРМАЦИЯ И УСЛУГИ ЗА ЧУЖДЕСТРАННИ ГРАЖДАНИ

На 20-ти юни отбелязахме Световния ден на бежанеца в израз на съпричастност и солидарност със съдбата на милиони хора, принудени да напуснат родината си поради конфликти и преследване. Денят беше отбелязан с различни събития в София, като в  чест на силата и смелостта на хората, търсещи мир и нормален живот, Националният дворец на културата (НДК) беше осветен в синьо. Асоциация за развитие на София, от своя страна организира Хакатон „Отвъд границите: разбиване на стереотипи, изграждане на мостове“, финансиран от ВКБООН, агенцията за бежанците на ООН по проект „Подкрепа за развитието на политики за интеграция и услуги за бежанци в София” в който се включиха 4 отбора и представиха своите проекти пред жури. Тяхното предизвикателство беше да създадат онлайн кампания, която се противопоставя на използването на дискриминиращ език и враждебно отношение към бежанци и мигранти.

Успоредно с отбелязването на деня на бежанеца, чрез множество позитивни събития, Бюрото за информация и услуги за чуждестранни граждани продължи да оказва помощ на нуждаещите се. През месец Юни над 120 човека са се възползвали от предоставяните услуги в Бюрото. Правната консултация остава сред водещите търсени услуги, заедно с придружаването до различни институции и молбите за финансово подпомагане. Също така голям брой от посетителите са се възползвали от хуманитарна помощ.

В официалният сайт на бюрото всеки месец се предлага програма, в която са описани различните дейности по дни и часове. Съдържанието на тази програма е на няколко езика: български, английски, френски, украински, руски, арабски и персийски.

Програмата за юли на български можете да видите ТУК.

Програмата за юли  на украински език може да видите ТУК.

Програмата за  юли на английски език може да видите ТУК.

Програмата за юли на френски език може да видите ТУК.

Програмата за юли на руски език може да видите ТУК.

Програмата за юли на арабски език може да видите ТУК.

Програмата за юли на фарси може да видите ТУК.

Проектът „Подкрепа за развитието на политики за интеграция и услуги за бежанци в София“ се изпълнява с финансовата подкрепа на ВКБООН.