КАМПАНИЯТА НА АРС “СОЦИАЛНО ОТГОВОРНИ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ” ПРЕДСТАВЯ – ОРТОТЕХ ООД

Ортотех ООД

Представете Вашата компания и дейността й на читателите.

Ортотех ООД е българска семейна компания, създадена през 2004г. с дейност производство и търговия с ортопедични медицински изделия за опорно-двигателния апарат. Основна цел на компанията е да предоставя на български и чуждестранни клиенти индивидуални и серийно произведени съвременни, висококачествени продукти, които подпомагат по-бързото преодоляване на хронични или травматични ставно-мускулни проблеми. Друга значителна част от продуктовия асортимент на фирмата е представен от стандартни медицински изделия за имобилизация – меки текстилни ортези за различни части на тялото. Ортотех ЕООД е най-големият производител на индивидуални ортопедични стелки в България като от няколко години компанията работи с чуждестранни партньори и изнася продукция извън пределите на България в страни като Дания, Румъния, Украйна, Сърбия, Полша, Гърция и Македония.

Откога работите с бежанци и какви условия им предлагате?

Ортотех работи с бежанци и мигранти от Афганистан, Украйна и Сирия от няколко години. Компанията се старае да помага и съдейства по различни начини на нуждаещите се. Някои от дейностите включват помощ при намиране на жилище, предоставяне на гъвкаво работно време, което да може да се съчетава с курсове по български език, както и съдействие при изваждане на необходимите документи. Положителният досегашен опит с бежанци и мигранти мотивира Ортотех да продължава с тази дейност. Компанията ще продължи да предоставя работни позиции и ще продължи да помага с каквото може на нуждаещите се и изпаднали в безизходица бежанци и мигранти.

Какво бихте препоръчали на други български компании, които желаят да наемат бежанци?

Ортотех препоръчва на свои колеги и организации, които имат желание да наемат и работят заедно с бежанци и мигранти първо да проведат честен разговор със служителите си, за да изслушат и разсеят евентуални техни притеснения или предразсъдъци, които първоначално може би ще имат. Това ще повиши информираността на колектива, което пък ще гарантира по-безпроблемно и гладко интегриране на новодошлите. Така всички страни ще са по-добронамерени и спокойни към общата им работа.

Повече информация за компанията можете да откриете в интернет и социалните медии:

Website: https://orthoteh-bg.com/

Facebook: https://www.facebook.com/orthoteh.bulgaria

Instagram: https://www.instagram.com/wewilltakecare/