Асоциация за развитие на София продължава своята кампания „Социално отговорни за интеграция“  и представя компанията Франсизкуп ЕООД

ФРАНСИЗКУП ЕООД

Представете Вашата компания на читателите.

 Франсизкуп ЕООД се занимава с рециклиране на автомобилни стартери и алтернатори и резервни части за тях. Продукцията се пласира в собствена търговска мрежа в цялата страна, както и на клиенти в Европа. Франсизкуп разполага с производствена база в София, в която се рециклират изделията, където работят 40 работници. Общо за цялата страна, компанията разполага с 25 собствени магазина, в които работят още 70 служители.

Откога работите с бежанци и мигранти и какви условия им предлагате?

 В края на 2021г. ръководството на Франсизкуп взима решение да назначи бежанци и мигранти, които да обучи за работници в производствената база в София. Началото е с три млади момчета от Афганистан, които не са запознати с естеството на работа, нито знаят български език, но фирмата е решена да съдейства на новите си служители.

До момента през фирмата са преминали десетина момчета и мъже, като някои от тях все още са служители на Франсизкуп. Служителите са натрупали опит, поемат по-сложни задачи и говорят добре български език.

Франсизкуп осигурява за всички бежанци, които работят в компанията, безплатна квартира с включени битови консумативи, допълнителна здравна застраховка и съдействие за получаване на необходима медицинска помощ без заплащане – помощ при избор на личен лекар, записване за консултации, придружаване до болнични заведения, и превод при необходимост.

Ще продължите ли с вашата програма за бежанци?

 Опитът на фирмата с назначените досега бежанци и мигранти е положителен, те са работливи, стриктни и изпълнителни служители. Франсизкуп има намерения и планира да назначи още такива хора, като фирмата е винаги готова да съдейства с допълнителни ресурси за бързата им интеграция и осигуряване на спокойна работна среда.

Повече информация за компанията можете да откриете в интернет:

Website: http://www.fransizkup.com/index.php/en/