ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ОБУЧЕНИЕ ПО МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТА ПРОГРАМА „ДИГИТАЛНО ГРАДИНАРСТВО – ПРИЛАГАНЕ НА СТРАТЕГИИ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА РЕЧТА НА ОМРАЗАТА ОНЛАЙН“

  • от

Бихте ли искали …

… да бъдете посланик на промяната?

… да добиете знания и умения как да разпознавате, дешифрирате и отговаряте на онлайн реч на омразата?

… да станете част от международна коалиция за противодействие на речта на омразата?

Асоциация за развитие на София кани учители, ментори, социални работници, обучители, представители на неправителствени организации, публични институции, образователни институции и хора, активно участващи в обучителни процеси, на еднодневен интерактивен семинар „Дигитално градинарство – прилагане на стратегии за противодействие на речта на омразата онлайн“.

Какво ще научите?

Социалните медии заемат много голяма част от ежедневието ни, като при подрастващите и младите хора те са се превърнали в начин на общуване. Все по-често ставаме свидетели на вербална агресия насочена към някого/нещо. Обучението има за цел да представи различните аспекти на речта на омразата в интернет пространството чрез интерактивни методи, които да ви помогнат да се справите с това предизвикателство по-лесно.

Къде?

SofiaLab – уютно, но и динамично пространство, в което можеш да се обучаваш, но и да обучаваш; да срещнеш интересни хора, но и да доведеш интересни хора; да търсиш креативни решения, но и да работиш за тяхното прилагане в практиката. Адрес: улица „Сердика“ 1, ет. 3

Условия за участие

Събитието е БЕЗПЛАТНО, като включва интерактивно обучение на български език от ментори представители на програмата, материали за работа по време на семинара, осигурени са също кафе паузи и обяд, както и сертификат за участие в програмата. Програмата НЕ покрива разходи за нощувки и транспорт, за участници, които биха искали да се включат в обучението, но не пребивават на територията на град София.

Как да се включите?

Към настоящата покана прилагаме три формуляра за участие, с три възможни дати, в които можете да се включите. Един участник може да се включи само в една от посочените дати! Местата са ограничени!

23.02.2023г. – https://forms.gle/zfxAUdzdnijtPyaKA

24.02.2023г. – https://forms.gle/2e8zKM8Wv7xMKMwi9

25.02.2023 – https://forms.gle/WjnbNACeGq1qpUMt8

С попълване на този формуляр вие заявявате своето желание за участие в семинара, а екипът на Асоциация за развитие на София ще потвърди по имейл участието ви и ще ви изпрати допълнителна информация. Срок за регистрация: 10 февруари 2023 г.

ПРОГРАМАТА на събитието може да видите ТУК!

За проекта

Обучението е част от проекта LEAD – Online, който чрез образование, информиране и овластяване, съдейства на младите хора и техните учители по-добре да разберат феномена ‘онлайн омраза’. Проектът се стреми да разкрие корените на стереотипи и предразсъдъци, на враждебността срещу дигиталният „друг“, с цел да променим отношението и позицията на „дигиталните пасивни свидетели“. Асоциация за развитие на София е координатор на проекта, който включва още шест организации и институции от цяла Европа.

Проектът е съ-финансиран от програма „Граждани, равенство, права и ценности“ на ЕС.