ПРЕДСТЕДАТЕЛЯТ НА СОС ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ ЩЕ ОТКРИЕ УЧЕБНАТА ГОДИНА В 119. СОУ В СТОЛИЦАТА ЗАЕДНО С ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ВЪРХОВНИЯ КОМИСАРИАТ ЗА БЕЖАНЦИТЕ НА ООН

  • от

Председателят на Столичния общински съвет г-н Георги Георгиев и г-н Нарасимха Рао Нилагири Лакшми, представител на Върховния комисариат за бежанците на ООН, ще участват в официалното откриване на учебната година в столичното 119. СОУ „Акад. Михаил Арнаудов” утре.

Модерното учебно заведение през тази учебна година ще е училище и за деца и младежи от украински бежански семейства, които ще престъпят прага му утре и ще започнат да се обучават редом със свои български връстници.

Официалното откриване ще започне в 10:00 часа, а господин Георгиев и господин Рао ще приветстват ученици, учители и родители по повод началото на учебната година. Те ще бъдат придружени от Малина Едрева, председател на Комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столичния общински съвет.

Според данни на Върховния комисариат за бежанците на ООН, почти 1000 деца се очаква да започнат училище в България през тази учебна година. ВКБООН, Бюрото за информация и услуги за чуждестранни граждани и други организации ще оказват подкрепа на училища, в които се обучават деца от бежански семейства, с обучения на учители, предоставяне на различни ресурси и консултиране през цялата учебна година.