КАШОНВИЛ НА 1 ЮНИ В ГОРНА БАНЯ СЪБИРА БЪЛГАРСКИ И УКРАИНСКИ ДЕЦА ЗА КАУЗАТА НА НОВО ИГРИЩЕ ЗА СПОРТ

Третото издание на Кашонвил ще бъде на 1 юни в Горна баня – в двора на общинския център с адрес ул. Христо Стефчов, 2, от 10 до 17 часа.

На Деня на детето, ние от Сдружение „Безопасни детски площадки“ каним, деца и родители, да изградим от картон, кашони, кутии, пластмасови опаковки, плат, капачки – всичко рециклируемо, което имате, макет на света, за който мечтаем. Сгради, превозни средства, животни, роботи, ракети, самолети – вие сте на ход!

Кашонвил „Светът, за който мечтая“ започва в 10 часа, с официално откриване в 11,30 часа, с участие на представители на институции и съмишленици. Събитието е в подкрепа на кампанията „Шампионите на Горна баня играят заедно!“, която ще превърне мястото на събитието в спортно игрище, със съдействието на район „Овча купел“, Радио София и Столица.бг. Кампанията върви до 10 юни с дарение на Платформата. бг или с дарителски SMS с кодова дума IGRA на 17777 за трите мобилни оператора, или на място с дарение в специална кутия.

Празникът е за хората от Горна баня и за семействата от Украйна, които искат да се срещнат, запознаят и забавляват със своите съседи от квартала и София, на мястото на бъдещото спортно игрище. На място може да дарите нови или запазени, здрави игри и играчки за игри навън за украинските деца, които ние ще предадем на колегите от Фондация „За доброто“. Младежите от преходните жилища и децата, потребители на Дневния център, ще получат спортни принадлежности и игри за забавления на открито.

Носете си кашоните и материалите, моливи и бои, ножици, каквито имате от вкъщи. Ние също ще осигурим материали. Ще има три зони, според възрастта: за деца до 6 г., за деца 7-12 г., и за младежи и възрастни, така че всички безопасно да станат архитекти на бъдещето.

Събитието ще се осъществи със съдействието на район „Овча Купел“, Столична община, по проект „Партньорство за красива и чиста България“, част от дългосрочната програма „Място България“ на сдружение БГ Бъди активен“ с финансовата подкрепа на „Coca Cola Foundation“. 

Партньори: Фондация „За доброто“ и Национална мрежа за децата, Ротари клуб Горна Баня. Специални благодарности на нашите дарители и съмишленици – фармацевтична компания Такеда и България МОЛ.

Моля да се регистрирате за участие с имейл на адрес: safeplaygrounds.sofia@gmail.com, като отбележите броя на децата и възрастта им, до 31 май вкл.

Ние сме на разположение на e-mail: safeplaygrounds.sofia@gmail.com.

ФБ събитие: Кашонвил: „Светът, за който мечтая“ в Горна баня | Facebook

Плакат на кампанията

Линк към клип на кампанията: Facebook

Всички дарители ползват 20% отстъпка от вкусните протеинови шоколадови
бонбони на Cardinal Bites – raw protein temptations с код BGCHAMPS до 31.08.2022 от https://cardinalbites.com/magazin

Сдружение безопасни детски площадки

Гражданска инициатива за безопасни детски площадки

safeplaygrounds.sofia@gmail.com

http://safeplaygrounds.bg/

LinkedIN:https://www.linkedin.com/company/77670019/

Снимка: Сдружение „Безопасни детски площадки“