КАМПАНИЯ ЗА ДАРЯВАНЕ НА МЕБЕЛИ

  • от

Council of Refugee Women in Bulgaria, с подкрепата на ВКБООН, организира дарителска кампания за мебели, чиято цел е да помогне на уязвими лица или социални услуги в София. Идеята за инициативата е на г-жа Сара ал-Каф, бежанка от Йемен, за която това е първи професионален проект в социалната сфера в България. Инициативата, наречена „Младите за нов живот на старите мебели“ е финансирана от Столична община по програма „София – град на младите и активните“.

Идеята на Сара е най-напред с дарителска кампания да бъдат събрани подходящи мебели, а до края на май да бъдат организирани пет работилници с участници-доброволци, които ще реновират на мебелите и ще научат различни техники за „съживяване“ на непотребни вещи. Накрая обновените мебели ще бъдат дарени на столични социални услуги, общински жилища или на семейства в нужда. Сара, която е архитект и в родината си се е занимавала с интериорен дизайн, иска да сподели част от уменията си по реновиране на мебели, като същевременно помогне на нуждаещи се семейства. „Мечтаех за проект, чрез който да помогнем и на българското общество. Ние като бежанци сме признателни за шанса, даден ни от България и искаме да имаме собствен принос за общността“, споделя Сара.

Желаещите да предоставят мебели трябва да попълнят тази кратка форма https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeQIqQyN6a-6…/viewform… Краен срок за даряване на мебелите: 15 март. Екипът на проекта ще се свърже с дарителите и ще организира транспортирането и съхранението на мебелите. Помощ в логистиката оказват приятелите ни от Хранкооп, за което организаторите благодарят сърдечно. Очаквайте информация за датите на работилниците. Повече за първата подобна кампания можете да видите в това видео: https://www.facebook.com/UNHCRBulgaria/videos/2806977186289596/