ПРОГРАМА С ДЕЙНОСТИТЕ ПРЕЗ ЯНУАРИ В БЮРОТО ЗА ИНФОРМАЦИЯ И УСЛУГИ ЗА ЧУЖДЕСТРАННИ ГРАЖДАНИ

  • от

Първото в България Бюро за информация и услуги за чуждестранни граждани отвори врати в София през септември 2021г. Вече Бюрото има и собствен уебсайт, в който можете да намерите информация за предоставяните услуги за чужденци и мигранти, изминали и предстоящи дейности, събития и възможности в сферата на интеграцията.

Освен това, уебсайтът предлага подробна информация за услуги, предоставяни на територията на България, в сферата на трудовата заетост, административни услуги, здравеопазване, образование, достъп до жилища и социална ориентация, в секцията „Живот в България“ ТУК.

Бюрото е резултат от обединените усилия, ресурси и експертиза на Столична община, Асоциация за развитие на София, Българския червен кръст и Пазари „Възраждане“, ВКБООН и над 13 НПО. То дава достъп на чужденци и мигранти до информация за специализирани услуги, както и насоки за доставчици на услуги за закрила, здравни и правни въпроси.

Програмата, както и предоставяните услуги в Бюрото са на няколко езика.

Програмата за януари на български можете да разгледате ТУК.
Програмата за януари на английски език може да видите ТУК.
Програмата за януари на френски език може да видите ТУК.
Програмата за януари на арабски език може да видите ТУК.
Програмата за януари на фарси може да видите ТУК.

Бюрото за информация и услуги за чуждестранни граждани е създадено в рамките на проект #CONNECTION и е финансирано чрез европейска безвъзмездна финансова помощ.